пʼятницю, 7 вересня 2018 р.

Пам’ятник Гуцулу на Гуцульській площі

Продовжуємо розкривати тему "Гуцульщина".
Гуцули населяють багато національний карпатський край. Завдяки величній красі природі Карпат, гордій, волелюбній вдачі місцевих жителів, їх колоритному одягу, самобутньому народному мистецтву - цей гірський край шанують  усі, хто любить Україну.


Головними заняттями гуцулів були скотарство і лісосплав.
З ремесел та домашніх промислів найбільш поширеними були обробка вовни та шкіри, гончарство, ткацтво, обробка дерева,  коренеплетіння. 
Одяг гуцули робили із домотканого вовняного сукна, овечого хутра та саморобної шкіри. 
Місцеві центри Гуцульщини сьогодні розташовані в місті Рахові і Ясіня. З кожним роком, все більше туристів відвідує Рахівщину. Але не всі з них знають та розуміють, що пам’ятник Гуцулу розташований в центрі міста Рахова на площі Гуцульській - саме пам’ятник Гуцулу! А не якомусь там дядьку чи Довбушу, як часто плутають гості міста. 
Напис - (Знаймо хто смо) є нагадуванням та закликом пам'ятати наше коріння, наших предків. Мужність, сила духу, наполегливість, яких відтворені автором пам'ятника Гуцулу.




Матеріал підготував: Ростик Гайдош, 
учасник команди FunRoute

Немає коментарів:

Дописати коментар

Fun-Route - будні. Підготовка до масштабного районного заходу

Триває клопітка підготовка до проведення профінформаційного масового заходу для учнівської молоді Рахівського району "День кар’єри&quo...