понеділок, 3 вересня 2018 р.

FunRoute бере участь у гастрономічному фестивалі-ярмарці "Гуцульська бриндзя"

Щороку, у першу неділю вересня у Рахові проходить фестиваль-ярмарок "Гуцульська бриндзя"  - свято  повернення чабанів з отарами на рівнину. Цьогоріч свято пройшло  у неділю, це вже ХVІIІ гастрономічний фестиваль-ярмарок  – який являє собою, найбільше гастрономічне свято краю.  Розпочалося свято вже традиційно, з ходи в супроводі трембітарів, троїстих музик, кінної групи та вівчарів від центру міста, відновленим після негоди мостом до головної сцени свята в амфітеатрі "Буркут".
В святковій ході взяли участь учасники команди "FunRoute", які почесно несли прапор Рахівського районного товариства всеукраїнського об’єднання "Гуцульщина" керівником якого є Микола Беркела. Також, профікемпівці стали до фото з поважним гостем свята -  головою Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадієм Москалем.





 Підтримати профікемпівцій долучилися учасники клубів "Інтеракт" та "Блогерів".



Цьогоріч свято втілило кілька рекордів та новацій. Гостей та жителів міста радували  цікавими родзинками – конкурсом на найкращу гуцульську овечу бриндзю, майстер-класами з приготування нетрадиційних страв із бриндзею від львівських шеф-кухарів, презентацією продукції Асоціації виробників традиційних карпатських високогірних сирів.

Виробників унікального продукту – овечої бриндзі, яка першою серед українських продуктів претендує на отримання європейської марки географічного зазначення, – приїхало на фестиваль близько п'яти десятків. Вони привезли до Рахова 12 тонн бриндзі.



Цього року на фестивалі вперше провели конкурс на найкращу гуцульську овечу бриндзю за участі французьких, італійських та вітчизняних експертів. На їхній розсуд було представлено 13 зразків: дев'ять молодих цьогорічних сирів і чотири минулорічних витриманих. Перемогу в конкурсі здобули виробники із Лазещини, Чорної Тиси та Рахова.

А, ще профікемпівці роздавали всім бажаючим "буклет для туриста про високогірний відпочинок".


Наші учасники, також мали почесну місію - у  відкритті свята, Ростик, Вася та Андрій винесли почесним гостям, бербеницю з бриндзею і лише тоді, коли поважні гості на чолі з Геннадієм Москалем скуштують бриндзю - свято вважається відкритим!




Немає коментарів:

Дописати коментар

Fun-Route - будні. Підготовка до масштабного районного заходу

Триває клопітка підготовка до проведення профінформаційного масового заходу для учнівської молоді Рахівського району "День кар’єри&quo...