неділя, 7 жовтня 2018 р.

Гора Терентин

Гора Терентин є однією з найбільш мальовничих гір відрогів хребта Свидовець. Багато людей ці місця називають Гуцульськими Альпами.



Висота гори складає приблизно 1388 метрів над рівнем моря. Південний і східний схили гори досить пологі. Північний схил більш крутий. Підйом на таку гору цікавий. Клімат на горі і в освічених нею долинах - субальпійський. Гора Терентин всіяна луками з соковитою травою. З весни жителі долини приводять сюди свої стада овець. Навколо гори багато поселень гуцулів, що робить похід по горі колоритнішим. Через особливості клімату тут росте дуже багато квітів і цілющих трав. Якщо ви підете в похід в травні, то обов`язково станете свідком дивовижного перевтілення зелених лугів в бузковий килим. Це час цвітіння крокусів. Невимовна краса! А якщо підете в жовтні, так як сьогодні команда Fun-Route, то побачите всі барви осені. Жовті, червоні ...багряно-яскраві, які захоплюють своєю казковістю.
Також до самої вершини Терентин плететься старовинна військова дорога. Вона була побудована за часів правління Австро-Угорщини. Так, що у вас буде можливість прогулятися історичними місцями. І найголовніше, гора Терентин відкриє приголомшливий вид на Горгани, Чорногірський і Свидовецький хребти, Мармароський масив..










Немає коментарів:

Дописати коментар

Fun-Route - будні. Підготовка до масштабного районного заходу

Триває клопітка підготовка до проведення профінформаційного масового заходу для учнівської молоді Рахівського району "День кар’єри&quo...