четвер, 16 серпня 2018 р.

Унікальна якість гуцульської бриндзі

Сьогодні учасники команди "Fun -Route" та учасники Інтеракт Клубу, за участі начальника агропромислового комплексу Рахівської РДА Наталії Кобаси,  вивчали та досліджували, що таке Географічне зазначення. Отже, географічне зазначення  - це позначення, що використовується на товарах, які мають певне географічне походження і мають властивості, репутацію або характерні особливості, зумовлені переважно цим місцем походження. Члени "асоціації виробників традиційних карпатських високогірних сирів” беруть участь у Проекті ЄС щодо підтримки розвитку системи географічних зазначень в Україні.
Проект, який реалізовуватиметься на території Рахівського району покликаний надати підтримку впровадженню положень Угоди про асоціацію стосовно географічних зазначень, з огляду на забезпечення їхнього захисту і створення можливостей для продукції з доданою вартістю, стимулювання впровадження місцевих ініціатив, зокрема, для невеликих виробників, в даному випадку саме виробників буцу, бриндзі і вурди. До прикладу, географічне значення мають: сир Рокфор, грузинські вина, швейцарські годинники, Шампанське, Коньяк. 
Закарпатська бриндзя претендуватиме на патент – Географічне зазначення. Бриндзя, є абсолютно автентичним товаром, оскільки більше ніде не виробляється. А всім відома бринза є зовсім іншим продуктом, схожим хіба що – фонетично, оскільки, це солоний сир, який готується з козячого або коров'ячого молока.
Резюме: ми дослідили, що бриндзя - є унікальним гуцульським продуктом, який претендує на патент - географічне значення.




Немає коментарів:

Дописати коментар

Fun-Route - будні. Підготовка до масштабного районного заходу

Триває клопітка підготовка до проведення профінформаційного масового заходу для учнівської молоді Рахівського району "День кар’єри&quo...