вівторок, 21 серпня 2018 р.

Профікемпівці закликають берегти природу!

Через коротку але потужну зливу у Рахові, було підтоплено понад 50 будинків та десятки автомобілів. У зв’язку з стихійним лихом команда учасників FunRoute взялася досліджувати епіцентр лиха.

 Піднімаючися вверх по вулиці Буркут, ми фотографули наслідки стихії. Та, повернемося до подій 17 серпня 2018 року -  селеві потоки заповнили потік «Буркут». Потік води, гілля, колод та каміння зносив все на своєму шляху. Як наслідок – знищено близько двох кілометрів дороги по вулиці Буркут, а також містки й підпірні стінки мостів, дороги в центральній частині міста. Тому, ми вирішили дослідити професії, які  безпосередньо  задіяні у охороні навколишнього середовища, та професії, які є необхідними під час виникнення надзвичайних ситуацій. 


 Отже, «Екологія» та «Технології захисту навколишнього середовища» є актуальними спеціальностями сьогодення. 
Екологи - це ті фахівці, які намагаються пояснити, чому висихають річки, риба гине або влітку випадає сніг. Вони вивчають стан води, землі, повітря, вплив промислових відходів на рослини, тварин і людей. Якщо вміст шкідливих речовин вище критичного рівня, виявляють причини, складають прогноз розвитку ситуації. Фахівці вивчають наслідки запуску космічних ракет, контролюють діяльність шкідливих виробництв, стежать за утилізацією радіоактивних відходів. Вони з'ясовують причини природних катаклізмів і розробляють шляхи найменшого впливу людей на природу.




На жаль, наша  планета   постійно потерпає від стихійних лих. Так, повені, землетруси, зсуви, урагани, бурі, грози, пожежі - завдають важкого, майже непоправного удару на екологію планети. Проте не таким жахливим є вплив на екологію порівняно з наслідками цих стихійних лих для людей. Руйнуються не тільки будинки, а й цілі населення. Стояв собі будиночок, гарне барвисте подвір’я, сільське господарство, все цвіло і процвітало. І тут одна мить і все. Не стало нічого! Нема ні хати, ні стайні, ні господарства, взагалі нічого, тільки, на щастя, люди живі. Адже життя людини – найцінніше.
Робота рятувальника справді нелегка. Цю професію обіймають непрості люди, люди з великою силою волі, люди, які здатні пожертвувати своїм життям, заради життя ближніх, люди, які незважаючи ні на що готові кинутися на допомогу. 
У будь-який час дня і ночі рятувальник повинен відправитися туди, де людині загрожує якась небезпека і, ризикуючи своїм життям, зробити все, щоб визволити людей, які потрапили в біду. 
Резюме: ми профікемпівці Рахівщини, звертаємося до всіх мешканців міста та району: "Довкілля — наше природне оточення.в першу чергу.  Ні для кого не секрет, скільки шкоди завдають люди природі. Щороку вирубуються сотні гектарів лісу, у воду зливаються тонни відходів, повітря забруднюється викидами з заводів. На планеті майже не залишилося місць, де б природа поставала перед нами в своїй первісній красі. Скільки видів рослин і тварин назавжди зник­ли на нашій Землі! Не менше їх знаходиться на межі вимирання і потребує охорони"

"Ми самі повинні берегти природу. Дорослі й діти мають берегти природу там, де вони живуть, працюють і відпочивають. Що б ти не робив, спочатку подумай, чи не зашкодиш цим природі!"

Немає коментарів:

Дописати коментар

Fun-Route - будні. Підготовка до масштабного районного заходу

Триває клопітка підготовка до проведення профінформаційного масового заходу для учнівської молоді Рахівського району "День кар’єри&quo...