четвер, 23 травня 2019 р.

Команда Fun-Route проводить дослідження у затребуваності професій в хлібопекарському виробництві.

Кондитер - Готує за рецептурою різні види тіста, кремів, начинок. Замішує, збиває, розкачує і обробляює тісто, формує з нього потрібні вироби (торт, тістечко, печиво та ін.), випікає їх до готовності. Наповнює тістечка та торти кремом, помадкой, шоколадом, збитими вершками та ін. Перевіряє вагу готових виробів, що допомагає визначити, чи правильно була дотримана рецептура.
Кондитер повинен мати тонкий смак і нюх, смакову пам'ять і творчу уяву, він повинен добре знатися на продуктах, їх складі, інгредієнтах, володіти усіма секретами роботи обладнання. Важливий і окомір: на око часто розрізають тістечка з цілого пласту або торта, визначають їх розмір та форму, просторове розташування елементів прикраси (композицію). Професія вимагає фізичної витривалості, тому що доводиться довго працювати стоячи при досить високій температурі. Пекар - Випікає хліб та хлібобулочні вироби. Замішує тісто, визначає його готовність до випічки. Укладає тісто на листи і відправляє їх у піч. Контролює процес випічки. Регулює рух пічного конвеєра. Визначає готовність виробу.
Вимоги до індивідуальних особливостей фахівця
Фізична витривалість, тонка нюхова і смакова чутливість, координація рухів рук, об'ємний окомір, пам'ять на образи, спостережливість, охайність
Вимоги до професійної підготовки
Гарні знання з органічної хімії, знання основ мікробіології і математики. Повинен знати будову, принципи роботи та правила експлуатації печі, тістоділильної та ін. машин, способи обробки, підготовки і випічки тіста, правила техніки безпеки та виробничої санітарії, стандарти і технічні умови на всі сорти хлібобулочних виробів.
Завдання тістороба Підвозити діжі з тістом до тістомісильних машин, відвозити на бродіння та до перекидних машин на перекидання. Очищати діжі та бункери від залишків тіста. Дозувати густі та рідкі закваски. За відсутності перекидних машин перекладати тісто з діж на тістообробні столи та у приймальні пристрої ділильних машин. 
Повинен знати: принцип роботи та правила експлуатації тістомісильних та перекидних машин; способи та правила приготування тіста; методи визначення його готовності до оброблення; сорти борошна. 
Здобути професії можна у Мукачівському центрі професійно-технічної освіти, 
Свалявському технічному коледжі Національного університету харчових технологій, 
Тернопільському вищому професійномуучилищі ресторанного сервісу і торгівлі, Рівненському вищому професійному училищі ресторанного сервісу і торгівлі, Чернігівськоу центрі професійно-технічної освіти.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Fun-Route - будні. Підготовка до масштабного районного заходу

Триває клопітка підготовка до проведення профінформаційного масового заходу для учнівської молоді Рахівського району "День кар’єри&quo...