понеділок, 6 серпня 2018 р.

Професіографічна екскурсія до редакції районної газети "Зоря Рахівщини"



Учасники кемп-команди #FunRoute досліджували професії журналіста та оператора комп’ютерної верстки. Ярослава Пилипюк надала професійну інформацію щодо написання статей та рубрик, на що саме потрібно звертати увагу, щоб зацікавити читача та донести відповідну інформацію у доступній формі. 


Стаття – це науковий або публіцистичний твір невеликого розміру в збірнику, журналі, газеті. Вона відноситься до найпоширенішого, але водночас найскладнішого, з точки зору її написання, жанру журналістики.

За видами статті класифікують на інформаційні – ті, які носять пояснювальний характер, в яких присутня певна інформація; аналітичні – в яких присутні аналіз та підсумок; художньо-публіцистичні – з яскравою, емоційною силою впливу на читача.
Також, Ярослава наголосила на тому, що стаття має свої головні частини, серед яких виокремлюють: заголовок,

вступ, головну частину та висновок.

Наприкінці заходу учасниками та працівниками редакції обговорено створення рубрики, де #профікемпівці будуть висвітлювати інформацію про пророблену роботу протягом тижня.
До речі, створений логотим команди, за що особлива подяка Андрію Засухіну.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Fun-Route - будні. Підготовка до масштабного районного заходу

Триває клопітка підготовка до проведення профінформаційного масового заходу для учнівської молоді Рахівського району "День кар’єри&quo...